Ναύπλιο, Ναύπλιον, Ναυπλία, Ναυπλιη, Ἀνάπλιον, Ἀνάπλια

Η γραφική, παραλιακή πόλη του Ναυπλίου, η πρώτη πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδας, είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, γεμάτη ιστορία με ίχνη του παρελθόντος σε κάθε της στροφή, η οποία αντανακλάται στην αρχιτεκτονική, στα μνημεία, στα κτίρια και στις επισκέψεις στα μουσεία.

Συχνά ονομάζεται η «Πόλη της Αγάπης" από τους επισκέπτες του. Το Ναύπλιο έχει μια ρομαντική και μαγική ατμόσφαιρα και ευνοείται από τους τουρίστες από όλο τον κόσμο και από Έλληνες παραθεριστές του Σαββατοκύριακου όλες τις εποχές του χρόνου. Τα στενά, γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και με τα προεξέχοντα μπαλκόνια τους, μας θυμίζουν την εποχή, όταν οι Βενετοί κυβέρνησαν την πόλη. Επισκεφθείτε το μαγευτικό κάστρο του Παλαμηδιού που δεσπόζει στην πόλη, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι που βρίσκεται στο μικρό νησάκι στο λιμάνι. Κάντε μια βόλτα στους δρόμους, απολαύστε την ατμόσφαιρα, κάνετε τα ψώνια σας στα υπέροχα μικρά καταστήματα ή καθίστε και χαλαρώστε σε ένα από τα πολλά καφέ και ταβέρνες, είτε στην παλιά πόλη ή κατά μήκος της παραλίας. Ο πύργος του ρολογιού στην κορυφή της παλιάς πόλης προσφέρει μια φανταστική θέα του Ναυπλίου, τα μουσεία (Αρχαιολογικό Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, Στρατιωτικό Μουσείο, Μουσείο Κομπολογιού & Μουσείο  Ούζου) εκθέτουν τα τοπικά αντικείμενα. Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την Πανσιόν Ανάπλι) βρίσκεται η τρύπα από τη σφαίρα που εκτελέστηκε ο Καποδίστριας. Επισκεφτείτε την  Πλατεία  Συντάγματος (Σύνταγμα) (200μ), την Πύλη της Ξηράς  (50), την παραλία της Καραθώνας, την ιστορική παραλία της Αρβανιτιάς (200μ), το παλιό τζαμί στην πλατεία, τα κανόνια, το "γύρο της Αρβανιτιάς" – η γραφική διαδρομή, σκαλισμένη στο βουνό που εκτείνεται γύρω από την ακτή με καταπληκτική θέα - και πολλά πολλά άλλα όμορφα μέρη. 

Στο Ναύπλιο υπάρχει ένα "ανοιχτό" λεωφορείο και ένα τρενάκι  τα οποία σας παρουσιάζουν τα κυριότερα σημεία της πόλης, ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία.

Το Ναύπλιο είναι μια πόλη που, οι περισσότεροι την επισκέπτονται ξανά και ξανά. Έχει μια μαγική ικανότητα που γυρίζει τους ανθρώπους πίσω στο χρόνο. Υπάρχει πάντα κάτι νέο για να κάνετε και να δείτε στο παραδοσιακό Ναύπλιο.